Background Image

Ervaar Limburg! Bezoek Hasselt en Tongeren

El pasaje de la región belga de Limburg | Pingvalue

Als je niet de kans hebt gehad om Limburg te bezichtigen in de zomer, dan is de lente een even opportuun moment om van de prachtige Limburgse hoofdstad te genieten.

Hasselt is de thuisbasis van de weelderige Japanse Tuin, waarvan de kersenbomen in het voorjaar een opvallend zicht zijn. Daarnaast kan je ook jouw kennis van mode verbreden in het kleine maar intrigerende modemuseum of gezellig shopping langs de verschillende winkelstraten. Foodies kunnen hier naar hartenlust proeven in de talloze restaurants. Fijnproevers kunnen genieten in de Michelin sterrenrestaurant JER Restaurant. Dat staat voor Just Eat Right! JER Restaurant heeft een moderne keuken, is gedecoreerd in een neoklassieke setting met donkere verlichting. Open haard en kaarslicht sfeer in de eetkamer; terras aan de achterzijde. Een kwalitatief hoogwaardige keuken. Zeker een bezoekje waard!

Limburg is een belangrijk fruitbouwgebied van België en biedt een spectaculair zicht als de appel- en peerbomen in bloei komen in het voorjaar. Wandelen en fietsen door de boomgaarden zijn geweldige manieren om de streek te verkennen. Je kan zelfs op een aantal unieke Belgische kunstinstallaties struikelen, zoals de Reading Between the Lines in Borchloonvan het architectenduo Gijs Van Vaerenbergh. Het is ook bekend als ‘de onzichtbare kerk’.

Japanese Garden in Hasselt | Pingvalue

Limburg is een streek met veel geschiedenis, voornamelijk in Tongeren. Een stad bekend om zijn Romeinse ruïnes. Het Gallo-Romeinse museum is zeker een bezoekje waard, evenals de gotische basiliek en de UNESCO geregistreerde Begijnhof. De provincie is ook de thuisbasis van een aantal kastelen, waaronder het prachtige Alden-Biesen.

In de zomer is Limburg the place-to-be voor muziekliefhebbers met enkele van de grootste festivals ter wereld, zoals Pukkelpop en Afro-Latino.

Gebruik de Pingvalue app en en deel jouw ervaringen in Limburg om anderen te inspireren. Op zoek naar iets nieuws in Limburg en daarbuiten? Ontdek de leukste eetgelegenheden,winkel-boulevards en verkennen jouw omgeving.
Breng je tijd door de wereld te verkennen en niet door het opzoeken naar waar naartoe te gaan!

admin

devops@pingvalue.com