Background Image

Al van de Mediterrane uitzicht genoten?

Panoramic view of Altea Bay | Pingvlaue

Altea, aan de Costa Blanca in het zuidoosten van Spanje, is een charmant dorp met witte huizen. Overvolle bloembakken versieren de geplaveide straten van het oude stad. Je zal merken dat je niet anders kan dan genieten van een wandeling met het uitzicht op de Middellandse Zee..

Een van de mooiste plekjes van de stad is zonder twijfel de oude stad oftewel “El Fornet”. Het wordt beschouwd als een van de meest bezochte gebieden van de stad. Best places in Altea old Town | Pingvalue

Historisch gezien heeft dit uniek dorpje een Iberische en Romeinse afkomst. Er wordt gezegd dat de naam Altea afkomstig is van de Griekse woord “Althaia”, wat betekent “ik genees”. Hoewel het ook wordt gespeculeerd dat het komt van het Arabische woord “attaláya”.
Zonder twijfel zal het contrast van de straten en witte huizen in de oude binnenstad je betoveren. Als je de oude stad voor het eerst bezoekt, waan je je in bergstad maar de zeebriesje brengt je naar de Middellandse Zee.

Van plan om Altea te bezoeken? Wandel langs de grote promenade aan zee,ga langs de Old Portal, bezoek de Place of the Church of ga naar de Santa Bárbarastraat. Liever iets avontuurlijker? Ga snorkelen of zwemmen in de baaien, dicht bij de kliffen of geniet van de stranden met blauwe vlag (La Roda en Cap Blanc).

Best places in Carrer Santa Barbara Altea | Pingvalue

Een absolute to-do: genieten van de Spaanse keuken in Altea. Er zijn meer dan 200 restaurants en bars met verschillende soorten keukens in dit vissersdorpje. Proef van de mediterrane visspecialiteiten zoals Dentex, Kabeljauw, Zeebaars of Tonijn. Of geniet van een Fideua of verschillende soorten Paellas.

In Altea kan je zonder twijfel wel enkele dagen vertoefen ter ontspanning. De stranden bezoeken of langs de typerende witte straten wandelen… en vergeet niet jouw ervaringen van Altea en Alicante te delen via de Pingvalue app!
Ontdek ook waar je kan eten, winkelen en nog veel meer. Net om de hoek of in Altea, op basis van jouw interesses.
Breng je tijd door de wereld te verkennen en niet door het opzoeken naar waar naartoe te gaan!

admin

devops@pingvalue.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.